Rustiek Denim of liever stoer?

We raken maar niet uitgepraat over de woontrends van het komend seizoen. Hebben we je in ons vorige blog nog inspirerende tips gegeven over het stylen met groen in je interieur, gaan we in dit blog dieper in op een materiaal, denim om precies te zijn. Je weet wel dat stofje waarvan jouw favoriete jeans gemaakt is.

Als we aan denim denken dan denken we aan spijkerstof. Een gekeperd sterk katoenen weefsel waarin de diagonale lijnen die in de stof ziet lopen kenmerkend zijn. Ook komt de kleur blauw bij de gedachte aan denim als eerste naar boven, hoewel het stofje tegenwoordig in allerlei kleuren te vinden is. Maar wist je dat denim tegenwoordig ook Uber hip is in het interieur? Deze keer geven we je wat supervette denim stylingtips.

   

Denim is het nieuwe wit

Denim is blauw en blauw is er in ontzettend veel tinten, misschien wel in net zoveel tinten als wit. Je kunt je dus heerlijk uitleven bijvoorbeeld door verschillende ton sur ton blauwe kussentjes in verschillende texturen met elkaar te combineren. Overigens hoeft je je bij de denim look niet tot de blauwtinten te beperken. Blauw gecombineerd met wit en grijs geeft ook een prima denim sfeer.

   

DIY denim

Heb jij een oud meubelstuk, zoals een poef, fauteuil of misschien een oude lamp? Heb je een stapel oude jeans die je nooit meer draagt maar waar je maar geen afscheid van kunt nemen? Ben je een beetje handig? Ga dan eens aan de slag met je oude spijkerbroeken en bekleed je poef eens met allerlei stukken jeans. Het staat ontzettend leuk om allerlei kleuren met elkaar te combineren en hoe cool is het om een poef te hebben met denim zakken. Maar ook je lamp kan je voorzien van een denim kap of geef die oude fauteuil van opoe een denim opfrisser.

   

Ben je wat minder van het stoere maar toch helemaal gek op de denim look? Kijk dan eens naar ons Karpet Madera uitgevoerd in een mooie denim kleur wat perfect staat in je woonkamer, slaapkamer, hal of misschien wel aan de muur?