Nieuwste woontrends 2020: voorproefje!

Voor je het weet is het alweer 2020! Ieder jaar worden we weer verrast met nieuwe trends op het gebied van wonen. We kijken alvast vooruit op de woontrends van 2020. Ook volgend jaar kunnen we veel warme tinten verwachten, waar je een gezellige sfeer mee kunt creëren. Met kleine aanpassingen kun je je interieur al helemaal inrichten volgens de laatste trends. Hier een klein voorproefje!

Tijd voor inspiratie…

Uiteraard zijn wij bij Pronto Wonen altijd op zoek naar inspiratie, vernieuwende ideeën, kleuren en materialen. Dit is terug te zien in onze meubelen en woonaccessoires. Een brede keuze, maar zeker doordacht. Veel is terug te vinden in de moodboards die we elk halfjaar maken voor de woonthema's. Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat je de trends op verschillende manieren kunt toepassen in je interieur. Bijvoorbeeld een kussen op de bank, een plaid op een fauteuil of gekleurde kaarsen. Liever het iets groter aanpakken? Kies dan voor een groter meubelstuk die past bij de trendkleuren.

Pure Ocre

Persoonlijk ben ik zelf al een tijdje fan van deze kleur, maar in 2020 is er geen ontkomen meer aan. Okergeel geeft veel energie en geeft een ruimte leven. Om het wat subtieler te maken is deze warmgele tint perfect te combineren met een donkergroene kleur. Combineer bijvoorbeeld de felle kleur met grote planten om een tropische sfeer te creëren. Zoals ik net al zei kun je het ook groter aanpakken. Een stoere, okergele fauteuil bijvoorbeeld. Love it!


nieuwste-woontrends-pure-ocre-sfeer

Vintage Rose

De warme tinten zijn volgend jaar echt niet te missen in huis. De romantische roze kleur voegt gelijk een warme en gezellige sfeer toe aan een ruimte. Ook deze kleur kan je goed combineren met een donkere kleur. Denk hierbij aan donkerblauw, groen of zelfs okergeel. Maak het af door een mooie vaas met wilde bloemen neer te zetten. Ik vind dit ook erg mooi voor in de slaapkamer!


nieuwste-woontrends-vintage-rose-sfeer

Blue Tones

Blauw is de kleur van rust. Daarom is het geen wonder dat de kleur goed werkt in een woonkamer of slaapkamer. De kleur is perfect om een rustige sfeer te creëren in een ruimte. Dat kan al door te letten op details. Door leuke accessoires toe te voegen bijvoorbeeld een kleed op de bank of een aantal mooie vaasjes heb je deze trend binnen no-time in huis.


nieuwste-woontrends-blue-tones-sfeer

Warm Retreat

Last but definitely not least: Warm Retreat. Zoals ik al zei: warme tinten zijn niet te missen volgend jaar. Zo mogen de warme kleuren in deze ruimte ook niet ontbreken. Deze bohemian trend laat de ruimte lijken alsof je in je eigen retreat zit. Combineer verschillende structuren en prints om zo meer sfeer te creëren.


nieuwste-woontrends-warm-retreat-sfeer

Wat vind jij van deze vier stijlen en kleuren? En, heb je ook een favoriet? Ik ben benieuwd!