Musthave in een stoer interieur

Stoer wonen, een robuuste uitstraling, een industrieel interieur… Steeds meer mensen kiezen ervoor. En dat begrijpen we maar al te goed. Het geeft veel sfeer en je kunt er echt jouw persoonlijke draai aan geven. Wil jij ook een stoer en industrieel interieur creëren? In deze blog lees je hoe je daarvoor zorgt! Lees je mee?

Industrieel interieur

Als we kijken naar een industrieel interieur, dan is het goed om eerst te kijken naar de materialen en kleuren die je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan hout, steen, metaal of staal. Dit zijn stoere materialen, waardoor je gelijk een unieke uitstraling creëert in jouw huis. Ook de kleuren zijn erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan donkere kleuren (zoals blauw, zwart, donkergrijs) of geef een muur een betonlook met behang of door bepaalde verf en technieken toe te passen.

Van materialen en kleuren naar meubels!

De basis staat: de kleuren en materialen zijn bepaald. Nu gaan we verder kijken, namelijk naar de meubels. Als we denken aan een industrieel interieur, dan horen hier natuurlijk ook stoere meubels bij. Een mooie metalen kast of een leren barkruk bijvoorbeeld. De barkruk hieronder past goed bij de industriële interieurstijl! De zitting heeft een mooie lederlook en de metalen poten staan hier ook erg goed bij. Geen plek voor een barkruk? No problem! Van dezelfde serie zijn er ook stoere eetkamerstoelen. De stoelen zijn beschikbaar in twee kleuren: grijs en bruin. Extra leuk ook om deze kleuren met elkaar te combineren.  

Aankleding

De aankleding is bij iedere interieurstijl belangrijk. Dit maakt het namelijk helemaal af! Ga voor een grote plant en zet deze bij de eethoek bijvoorbeeld. Hierdoor krijg je gelijk meer sfeer en warmte. Een andere tip is om eens te kijken naar de soort raamdecoratie: stoere, zwarte houten jaloezieën passen perfect bij een stoer interieur. En, wat dacht je van een vloerkleed onder de eet- of bartafel? Superleuk en origineel! Een stoere uitstraling is zeker niet alleen voor in de eethoek of woonkamer. Je kunt ook de slaapkamer of badkamer een industriële touch geven. Zet bijvoorbeeld een leren stoel in de slaapkamer, een mooie spiegel of plant ernaast en je hebt gelijk een tof hoekje gecreëerd! Hoe zorg jij voor een stoer en industrieel interieur?