Lekker warm op de bank

De waarde van sierkussens en plaids in je interieur

Sierkussens en plaids creëren sfeer, gezelligheid en geven een persoonlijke touche aan je interieur. Het valt daarom ook onder ‘accessoires’. Ze zijn in vele kleuren, vormen en met verschillende prints te krijgen! En juist daarom ook zo leuk om te combineren met een vaas of andere decoratie. Kussens en plaids zijn niet alleen een accessoire maar zijn tevens ook zeer functioneel! Je herkent het vast wel: Heerlijk thuis komen na een lange dag werken met een kussen in je rug ter ondersteuning, op je luie zondag languit op de bank luieren of ’s winters heerlijk tegen elkaar kruipen onder een plaid terwijl de kaarsjes het huis verlichten tijdens de donkere dagen.

Basic interieur met kleur accent

Op deze foto zie je wat sierkussens doen. Door het toepassen van blauwe kussens versterk je de blauwe kleur van het karpet. Zo zie je dat een basic interieur, in dit geval een grijze bank en natuurlijke tinten decoratie, heel leuk aangevuld kan worden met een blauwe kleur.

Sierkussens combineren

Sierkussens kun je prima met elkaar combineren. Maak nooit een te grote set. Je wilt tenslotte nog ergens kunnen zitten. De truc is om diepte te creëren. Dit kun je op twee manieren doen:
  • 3x dezelfde kleur tint in donkere en lichte varianten.
  • 2x dezelfde kleur tint + een kleur.
Wanneer je drie totaal verschillende kleuren gaat matchen zal je zien dat er onrust ontstaat en het sneller rommelig oogt. Wanneer je drie bijna dezelfde kleuren pakt zal je zien dat het saai word en de kleuren in elkaar weg vallen. Vind daarom hier een midden weg in. Nog een andere truc is om dezelfde setjes te herhalen. Als je bijvoorbeeld een 2 + 3 zitsbank heb kun je dezelfde set op beide banken herhalen. Ook dit zorgt voor een rustig, georganiseerd en gezellige uitstraling. Een plaid in de zelfde kleur tint en klaar!

Afwisseling

In dit kopje wil ik jullie laten zien dat je gemakkelijk met seizoenen mee kunt veranderen door oude accessoires te combineren met nieuwe. Dit scheelt in de portemonnee en zo heb je altijd de zomer in huis, of juist de winter.

Kortom

Sierkussens en plaids zijn makkelijk en een goedkope optie eens in de tijd te veranderen, zodat jouw huis steeds weer up-to-date en gezellig blijft!