Landelijk wonen met een stoer tintje

De landelijke interieurstijl is al jaren favoriet. De rustige uitstraling, natuurlijke elementen en materialen, spreken veel mensen aan. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat dit wordt gecombineerd met stoere elementen. Een stoere eettafel, kast of bank bijvoorbeeld. Maar hoe combineer je landelijk wonen met een stoere uitstraling? In deze blog lees je er meer over.

Landelijk wonen

Het optimale landelijk wonen is natuurlijk een mooie boerderij, uitzicht over een rustgevend weiland en heerlijk genieten van zowel je interieur als het buitenleven. Helaas is dit niet voor iedereen haalbaar, maar je kunt dit sfeertje wel gemakkelijk creëren in je huis. Een landelijke interieurstijl geeft je gelijk een gevoel van ‘thuiskomen’: gezelligheid, warmte en rust. Deze stijl is daarom ook éxtra populair. Iedereen wil zich namelijk thuis voelen in zijn of haar huis.

MATERIALEN

Zoals ik al aangaf aan het begin van deze blog, staan natuurlijke materialen centraal: hout, steen, riet, katoen, linnen, etc. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten tafel of kast! De eetkamerstoelen en de tafel hieronder zijn een mooie combinatie! industrieel-landelijk-interieur-sfeer

ACCESSOIRES

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook leuk een (nep) schapenvacht neerleggen op de bank of op een fauteuil. Dit geeft een warme en gezellige uitstraling! Andere leuke accessoires zijn bijvoorbeeld een houten plantenbak, een mooie robuuste vloerlamp of een aantal verschillende kussens voor op de bank. Combineer het met elkaar en creëer zo een gezellige sfeer! De onderstaande setting spreekt me ook erg aan. De vaasjes hebben een soort beton look en dat staat erg mooi bij de houten tafel. industrieel-landelijk-interieur-tafel

KLEUREN

De kleuren in een landelijk interieur zijn vrij basic. Er wordt voornamelijk gewerkt met een aantal basiskleuren: wit, creme, grijs, taupe… Soms wordt een enkele kleur toegepast, maar wel op een neutrale manier.

MEUBELS

Uiteraard kunnen meubels niet ontbreken, want eigenlijk bepalen de meubels voornamelijk de uitstraling van een interieur. Een mooie grote, robuuste bank waar je heerlijk op kunt neerploffen of een prachtige houten eettafel. industrieel-landelijk-interieur-sfeer Extra leuk is om bijvoorbeeld meerdere salontafels met elkaar te combineren. Hierdoor zie je gelijk een unieke dynamiek ontstaan. Speel bijvoorbeeld ook met hoogtes! Liever één salontafel? Ook dat kan: kies dan voor een wat groter formaat. industrieel-landelijk-interieur-bank Wat ook erg mooi is voor in een landelijk interieur is een robuuste houten (buffet)kast. Hiermee creëer je een mooie blikvanger in je interieur. Tip: zet bijvoorbeeld een hangplant op de kast! Het groene van de plant past erg mooi bij hout. :-) Als het gaat om hout zou ik eerder kiezen voor een “hardhout” variant in plaats van strak, geperst hout. Dit geeft een extra stoere uitstraling namelijk! Dat zie je bijvoorbeeld ook in de onderstaande eettafel.

industrieel-landelijk-interieur-bank

Hoe zorg je voor een stoer tintje?

Vooral voor de woonkamer en slaapkamer zijn er een aantal aandachtspunten om een landelijk interieur een stoer tintje te geven. Een aanrader is om sowieso te kiezen (mits je de ruimte hebt) voor een grote hoekbank. Hiermee zorg je voor een goede basis. Een aantal salontafels met een stalen onderstel erbij, een stoere leren fauteuil en een industriële lamp. In de basis is het belangrijk om te kijken naar de materialen die jouw landelijk interieur stoer maken. Kies bijvoorbeeld voor een stalen onderstel van een tafel, een leren bank en een metalen klok. industrieel-landelijk-interieur-bank
Een landelijk interieur is zeker geschikt om er een stoere touch aan te geven. Begin bij de basis, schilder je wand met een kalkverf en kijk welke materialen die je kunt toevoegen. Vervolgens ga je kijken naar de woonaccessoires: een stoere plant, iets leuks voor op de salontafel… Door hier eerst mee aan de slag te gaan, bouw je het langzaam op en kun je het uitwerken tot een mooie combinatie van een landelijk en een stoer interieur!

Hoe zou jij een landelijk interieur combineren met een stoer tintje?