Lampen

Industriële verlichting heeft een robuuste uitstraling, dit komt voornamelijk doordat deze lampen gemaakt zijn van metaal of staal. Het is niet voor niets dat deze lampen nog steeds goed verkocht worden. De bekendste variant is de fabriekslamp. De vormgeving van deze lampen verveeld niet en geven je interieur een stoere maar sfeervolle uitstraling.

Combineren met andere woonstijlen

Opvallend aan industriële verlichting zijn de stoere details zoals grote haken waaraan de lamp wordt opgehangen of het gebruik van het echte ouderwetse strijkijzersnoer. Deze verlichting kan goed gecombineerd worden met verschillende woonstijlen. Zo is de lamp niet alleen toe te passen in een industriële woonstijl maar past ook goed bij een meer landelijkere woonstijl of juist een Scandinavische woonstijl.

Modern interieur met industriële verlichting

Je ziet bij dit interieur dat juist de twee industriële hanglampen de ruimte een speels en sfeervol effect geven, zonder deze onderbreking zal de ruimte gelijk veel minder sfeervol aandoen. Ondanks de industriële vorm van deze verlichting blijft de inrichting toch strak en modern. Bovendien heb je door de hanglampen prima licht boven de tafel.

Scandinavische interieur met industriële verlichting

Zoals je ziet; de industriële lampen en de mooie basic Scandinavische inrichting passen perfect bij elkaar. De eenvoudige vormgeving van de industrie lampen sluiten perfect aan bij deze inrichting. In dit voorbeeld is voor een lichte kleur gekozen wat mooi aansluit bij de donkere bank, andere kleuren zoals bijvoorbeeld koperkleur, groen of blauw doen het ook supergoed in deze Scandinavische stijl.

Betonnen lampen

Naast de bekende fabriekslampen zijn er nog een aantal lampen die behoren tot de categorie industriële lampen, zo ook de betonnen lamp. Nu zijn de meeste betonnen industriële lampen niet geheel uitgevoerd in beton. Daarom zie je vaak dat een deel van de lamp gemaakt is van beton. Toch kun je wel een lamp vinden die in zijn geheel van beton (lijkt) is. Daarvoor wordt vaak gebruik gemaakt van "nep" beton, maar met een betonlook uitstraling.

Industriële vloerlampen

De meeste lampen hangen, maar ook de lampen aan de grond verdienen aandacht. De meeste industriële vloerlampen hebben een driepoot als onderstel of staan op een ronde/vierkante robuuste standaard. Industriële vloerlampen hebben een nieuw of oud/verweerd uiterlijk. Een bijzondere vorm van een industriële vloerlamp is de filmlamp. Deze lamp staat meestal op een driepoot en heeft een ronde kap.