Karpetten

Vloerkleden gaan steeds een belangrijkere rol spelen in het interieur. Met een vloerkleed verbindt je de meubels met elkaar en creëer je rust. Voor elk interieur is er wel een passend exemplaar. Bij Pronto Wonen hebben we veel verschillende vloerkleden en karpetten. De vorm en afmeting is de eerste belangrijke stap bij de keuze van een vloerkleed. Zorg er voor dat het vloerkleed een stukje onder je bank en/of fauteuil ligt, dit laat de ruimte groter lijken, en zorgt voor rust. Bij een te klein vloerkleed kan de ruimte juist kleiner gaan lijken. TIP: plak de vorm en de afmeting van het vloerkleed wat je in gedachte hebt eens af op de vloer met bijvoorbeeld schilderstape, zo krijg je een beter beeld van het effect wat het vloerkleed zal gaan hebben.

Vintage is hot!

Een vintage karpet past bij ieder interieur, of dit nu klassiek of modern is ingericht. Het karpet zorgt voor zowel een stoere als een chique sfeer en zorgt voor net dat beetje extra! Doordat vintage karpetten vrijwel plat zijn, zijn ze gemakkelijk schoon te houden. Vaak zijn ze geïnspireerd op de traditionele oosterse tapijten en hebben een vervaagd en verweerd uiterlijk wat zorgt voor sfeer. Daarnaast zien we ook veel vintage 'patch work'. Deze karpetten bestaan uit verschillende vlakken die in dezelfde tint kunnen zijn maar die ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleurstellingen. Neem bijvoorbeeld het Agello of het Collogno karpet.

Lekker warm!

Bij Pronto Wonen hebben we ook heerlijk zachte en warme hoogpolige vloerkleden. Deze kleden hebben een volle structuur, wat koude voeten voorkomt. Hoogpolige vloerkleden worden ook wel een 'Shaggy' genoemd. Een Shaggy karpet zorgt voor een warm en sfeervol interieur. Wij hebben ze in vele verschillende kleuren en afmetingen. Bijvoorbeeld een zandkleurige, nude of grijstint zorgen voor een rustig maar warm geheel. Naast de grote karpetten zijn er ook kleine vloerkleden van bijvoorbeeld jute, een stevig materiaal en een neutrale kleur wat past bij elk interieur. Hiermee creëer je gemakkelijk een stoere en rustieke sfeer in huis. Veel plezier met het uitzoeken van jouw perfecte vloerkleed! Diana