Je huis in de sfeer van Ibiza

De woonstyle Bohemian wordt steeds populairder. Een woonstyle geïnspireerd door huizen op Ibiza: licht en zonnig, met veel vrolijke zachte tinten zoals groen, blauw en roze. Ook spotten we de Bohemian/Ibiza woonstyle in een moderner tintje: veel wit gecombineerd met hout en aardetinten.

Kenmerken van de Ibiza style

Kenmerkend aan de Ibiza look is dat veel gebruik wordt gemaakt van zachte materialen en ronde vormen. Voor meubelstoffen en sierkussens zien we veel verschillende patronen en dessins.

Door te zorgen voor een rustige basis van neutrale meubels (liefst wit met hout) komen de mooie patronen met etnische invloeden goed tot hun recht. Bij Pronto Wonen hebben wij een ruime collectie meubelen en woonaccessoires die geweldig aansluiten bij de Bohemian trend.


Zo haal je de Ibiza look in huis

Zorg er eerst voor dat de basis klopt. Neem een mooie bank in een grijs- of bruintint als startpunt, combineer deze met tafels en kasten in wit- en houttinten. Samen zullen zij zorgen voor een licht en luchtig gevoel.


Woonaccessoires in de Ibiza style

Klopt je basis? Dan kun je gaan beginnen met de styling. Kies voor mooie vazen en waxinelichthouders in zachte tinten. Style de ruimte verder met bohemien woonaccessoires zoals schapenvachtjes, sierkussens van macramé of sierkussens met een print.


Houten accessoires doen het sowieso altijd goed in een Bohemian interieur. Denk aan een stijlvol houten krukje, een ornament, een tak. Prachtige style-items voor op je dressoir, zeker in combinatie met mooie vazen. Of neem een houten schaal die op je salontafel past en decoreer deze met je favoriete woonaccessoires.


Is de muur nog wat saai? Een houten wandpaneel waarop een Bohemian patroon te zien is, kan al echte blikvanger zijn. Of mix & match verschillende maten spiegels op je wand. Hoe gaaf is dat!


Rieten manden mogen zeker niet ontbreken in de woonkamer. Ze zijn mooi om naar te kijken èn super ideaal voor het opbergen van kranten, tijdschriften, speelgoed of wat dan ook. Het is maar net wat je niet altijd wilt zien. Oja een rieten mand is ook geweldig om je planten, net even dat leuke jasje te geven.


Met deze tips heb jij vast en zeker voldoende inspiratie. Kom naar Pronto Wonen en haal ook de Ibiza look in huis!