Interieur ideeen

Sommige laten de kerstboom graag lang staan, maar er zijn er ook die gelijk na kerst alles alweer in de kast of op zolder willen hebben. En dan is soms de vraag: wat moet ik nu met die lege hoek waar de boom stond? Met een paar kleine veranderingen heb je soms al een groot effect. In deze blog lees je alles over interieur ideeën na kerst!

Lege plekken

De hoek waar de kerstboom stond, de tafel zonder tafelkleed en alle lichtjes en overige versiering weer in de kast. Al die lege plekken wil je natuurlijk het liefst wel weer sfeervol aangekleed hebben. Vervang de kerstboom door een aantal leuke planten. Een plant in huis brengt namelijk ontzettend veel sfeer. Planten zoals de Strelitzia of de pannenkoekenplant zijn erg populair! Zet deze in een leuke plantenpot op een tafeltje (of een grote plant op de grond) en dat lege hoekje is gelijk weer opgevuld. Op de foto hieronder zie je een aantal leuke gedroogde planten in warmkleurige vazen. Dit geeft gelijk zoveel warmte aan je huis. So cozy!

Winter

De koude wintermaanden zijn nog niet voorbij, dus het sfeertje mag ook nog wel blijven hangen. Maar dat hoeft niet perse met de kerstsfeer in je interieur. In plaats van alle lichtjes in huis kan je dit makkelijk vervangen door overal wat kaarsjes aan te steken. Met kaarsen kan je snel en makkelijk een knusse sfeer creëren. Kandelaars, kaarsenhouders... noem het maar op. Je kunt het op super veel manieren combineren. Kies voor groene, gouden en grijze tinten. Zo creëer je nog meer warmte. Niks is gezelliger dan die koude winteravonden met de kaarsjes aan in huis!

Kussens

Verander je kussens eens. Kussens zijn namelijk de perfecte sfeermakers. Je zult zien dat dat al een heleboel veranderd. Voeg nog een lekkere warme plaid toe en dat hoekje op bank is weer heerlijk knus. Vind je het zonde om voor elk seizoen nieuwe kussens te halen? Berg dan elk seizoen de kussens op en haal deze later weer van zolder. Dit is erg duurzaam en op die manier heb je toch elk seizoen plezier van ‘nieuwe’ kussens. Een schapenvachtje mag in de winter natuurlijk niet missen! Met wat leuk servies heb je zo een perfecte winterse tafel! Combineer verschillende borden en glazen voor een speelse look. Op die manier wordt jouw tafel uniek en niet zo ‘standaard’. Om je interieur nog meer karakter te geven kun je je eigen wanddecoratie creëren. Bijvoorbeeld door deze klokken op de muur of deze gave borden! Dit maakt je ruimte net wat leuker en eigen! Speel met de hoogte en hang verschillende kleuren naast elkaar. Wat ga jij veranderen aan je interieur na kerst? Laat het ons weten in de reacties! Liefs