In het rond tafelen

Een fijne eettafel is essentieel: met elkaar eten, is namelijk een moment van samenzijn en gezellig kletsen. Er zijn veel verschillende soorten tafels; klein, groot, industrieel of juist landelijk stoer. Genoeg keuze dus! In deze blog lees je alle do’s and don’ts van een ronde tafel.

Nog steeds erg populair!

De ronde vormen in een interieur zijn nog steeds erg populair. Dus ook een ronde eettafel! Naast dat het heel leuk staat, is ook nog eens gezellig. Met een ronde tafel kun je iedereen goed aankijken en  kun je hierdoor fijner gesprekken voeren. Wanneer je een eettafel gaat uitkiezen denk je niet zo snel aan een ronde tafel. Een vierkante tafel is namelijk makkelijk te plaatsen tegen een muur bijvoorbeeld, waardoor je meer ruimte kunt creëren. Maar daarentegen zorgt een ronde tafel in een ruimte juist weer voor een open uitstraling.
Waar let je op?
Wanneer je daadwerkelijk een tafel gaat uitkiezen moet je goed kijken naar de ruimte die je hebt. Past een ronde tafel goed in jouw interieur? En uit hoeveel mensen bestaat jouw gezin? Heb je vaak gasten die ook mee eten? Houd hier rekening mee. Een tafel staat namelijk vaak centraal in huis en vormt de basis voor de eethoek. Kies daarom ook een mooi tafelblad en onderstel uit dat goed bij de rest van je interieur past. Tip: Kies bij een ronde tafel voor een onderstel dat in het midden zit, want op die manier kunnen er genoeg mensen aan zitten. De stoelen bij de tafel zijn ook erg belangrijk. Jij wilt toch ook dat ze matchen, toch? Creëer eenheid door te kiezen voor dezelfde stijl of voor een speels effect combineer verschillende stoelen met elkaar.

Een ronde tafel als Eyecatcher

Een ronde tafel is al een eyecatcher op zich, maar om het helemaal af te maken kun je op een ronde tafel een mooie vaas met bloemen neerzetten. Zo fleurt het interieur helemaal op en als je niet zo gek bent op bloemen, dan kun je er ook voor kiezen om een mooie plant neer te zetten. Ook leuk is om te kiezen voor droogbloemen. Die zijn tegenwoordig erg populair! Een voordeel van een ronde tafel is dat je er ook niet zo snel papieren, magazines en andere spullen op de hoek van de tafel kunt leggen. Hierdoor ruim je alles gelijk op en creëer je geen rommeltje op tafel, ideaal!

Ronde salontafels

Niet alleen ronde eettafels zijn populair, maar ook salontafels. Het staat ook erg leuk als je beiden hebt. De hoogte van een salontafel speelt een belangrijke rol. Kijk bijvoorbeeld naar meerdere salontafels bij elkaar. Ook staat het leuk om een vierkante en een ronde tafel met elkaar te combineren. Think out of the box en probeer wat uit, want op die manier weet je wat je mooi vindt.

The don’ts…
Zoals je al zag in de titel van deze blog zijn er ook een aantal don’ts als het gaat om ronde tafels. Als je gaat voor een ronde eettafel, is het een don’t om te veel ronde vormen bij elkaar te gebruiken. Maak bijvoorbeeld echt een verschil door een ander soort hanglamp boven de eettafel te kiezen. Of wat dacht je van een tof schilderij achter de eettafel? Zo doorbreek je dat het alleen maar ronde vormen bij elkaar zijn.   Een andere don’t is om een ronde tafel te vol te zetten, waardoor het snel rommelig oogt. Over het algemeen is een ronde eettafel iets kleiner dan een rechthoekige tafel bijvoorbeeld. Maar dit geldt natuurlijk ook voor een ronde salontafel.  
Ben jij ook gek op ronde tafels? En hoe combineer jij het in jouw huis? Liefs!