Hoe stijl je je eettafel?

De eettafel is naast de bank het meest gebruikte meubelstuk in huis. De bank wordt vaak mooi gedecoreerd met wat sierkussens en een plaid, maar de eettafel wordt bij de styling nog weleens vergeten.

Probleem is dat we wel graag wat leuks op tafel hebben staan, maar dat het in het dagelijkse leven vooral niet in de weg mag staan. Het handigst is om als basis een dienblad of onderblad te gebruiken zodat je je decoratie snel weg kan zetten als je vrienden te eten krijgt of werkruimte nodig hebt.

Kies op het blad voor decoratie, zoals kaarsen of vazen, met hoogteverschil, dat zorgt voor meer diepte. Probeer maximaal drie kleuren voor je styling aan te houden voor een rustig beeld, je kan dan kiezen voor diverse nuances van één kleur met bijvoorbeeld zwart en wit of contrasterende kleuren zoals blauw en roze voor meer spanning.

    Een spiegel aan de muur zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. Met een mooie vaas met bloemen en een kaarsenstandaard ernaast heb je al een subtiele, mooie decoratie.

Als je een grote rechthoekige tafel hebt, kun je met twee smalle dienbladen in het midden werken of één grotere groep aan het einde van de tafel. Bij een ronde tafel kan je zowel een rond als vierkant dienblad gebruiken of alleen een mooie vaas met een simpele tak neerzetten.

Bij voorkeur kan de decoratie blijven staan, al gaat dat bij een grote tafel net even wat gemakkelijker dan bij een kleine. De kunst is om ‘het groepje’ niet te hoog te maken zodat je je tafelgenoten nog kan zien. Als je je tafel tegen een muur hebt staan, is het een idee om de decoratie bij de muur te plaatsen zodat het niet in de weg staat.

Veel plezier met je tafel stijlen!