Hoe creëer je gemakkelijk sfeer na de feestdagen?

Misschien ken je het wel zo vlak na de feestdagen:
Je bent nog niet toe aan een heel vrolijke voorjaarslook, maar na het opbergen van alle kerstdecoratie kan het wel ongezellig leeg zijn in huis. Wacht daarom nog even met álle decoratie naar de zolder verhuizen: de decoratie met gouden en zilveren accenten vormt de perfecte basis voor een leuke sfeer in huis voor het echte voorjaar begint.

Vervolgens kan het spelen met kleuren beginnen. Je kunt ervoor kiezen om van je huidige kleuraccenten in huis één te vervangen voor een warme of juist koelere tint. Maar net zo goed kun je er juist een kleur aan toevoegen. Heb je bijvoorbeeld nog veel donkergroen in huis, dan kun je hier poederroze aan toevoegen, in combinatie met goud zorgt dit voor een mooie ‘tussensfeer’.Heb je veel lichte tinten in huis, dan kun je hier juist weer warme kleuren aan toevoegen zoals een aardetint. Vul dit aan met de zilveren of gouden accenten die tijdens de feestdagen ook hun dienst hebben bewezen.

Bij veel wit en grijstinten in huis kun je kiezen voor een aanvulling van mooie pasteltinten samen met wollige kussens en plaids voor een warme sfeer. Die kussens en plaids vervang je in het voorjaar door bijvoorbeeld voorjaarsbloemen: klaar ben je.

Tip: de gouden en zilveren accenten kun je eigenlijk het hele jaar door laten staan en met andere kleuren en accessoires kun je toch weer een andere sfeer neerzetten. Voor 2018 blijft het ook nog een trend om glans en glim in huis te hebben, dus niet alleen rond de feestdagen.   Hopelijk heb je genoeg inspiratie om aan de slag te gaan!