Goede voornemens voor je interieur

Een goed voornemen voor je interieur, daar denk jij toch ook aan? Het genieten van je eigen huis draagt zeker bij aan het plezier van het leven. Een huis dat lekker is opgeruimd en vooral gezellig is. Waar je kunt ontspannen en energie krijgt voor andere dingen die jouw leven leuk maken. Dus, tijd  voor een paar heel goede voornemens voor je interieur!


De kunst van opruimen

Dit is waarschijnlijk een voornemen dat je praktisch elke week hebt: vaker en beter opruimen. Want een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Maak het opruimen vooral deel van je dagelijks ritme. Dan gaat het echt bijna vanzelf. Bijvoorbeeld: doe de vaat direct na het ontbijt en avondeten in de vaatwasser. Ruim na het avondeten met het hele gezin de woonkamer in 10 minuutjes op. Reserveer elke woensdag en zaterdag 2 uurtjes voor wat huishoudelijke taken.

 

Less is more! Bekijk je interieur kritisch en breng naar de kringloop wat je best wel kunt missen. “Ontspullen” voelt écht fijn en daarna is het des te makkelijker om je huis netjes te houden. Zorg voor wat meer kastruimte. Als alles een vaste plek heeft, berg je het veel vaker én makkelijker op.


Something new

Gebruik het nieuwe jaar vooral om wat nieuws te proberen. Verander de meubelen van je woonkamer qua plaats. Geef die witte muur dat spannende kleurtje verf of een tof behang. Of vervang je oude eetstoelen eens door een eetbank.


Onderhoud

 

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar is om extra aandacht te besteden aan het onderhoud van je interieur. Meubels gaan veel langer mee en blijven langer mooi wanneer je goed voor ze zorgt. Bovendien ziet je houten eettafel of dressoir er ineens als nieuw uit wanneer je deze eens goed in de olie zet of lakt.


Meer groen

 

Breng de natuur in huis en geniet van haar vele voordelen. Planten maken je huis gezellig. Zij zorgen voor een gezond klimaat en brengen mentale rust. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat we ons beter kunnen concentreren, meer energie krijgen en lichamelijk meer rust voelen als we ons omringen met natuurlijk groen!


Duurzamer wonen


Gelukkig hebben steeds meer mensen dit goede voornemen op hun lijstje staan. Onze aarde kan namelijk wel wat steun gebruiken! Neem je voor komend jaar te kiezen voor duurzame materialen, wanneer je een nieuwe kast of woonaccessoire gaat uitzoeken. Maar ook om zorgvuldig om te springen met energie: een tochtstrip op de deur, geen gordijnen voor de radiatoren, zo min mogelijk water verspillen. En houd wegwerpitems zoals plastic bordjes of rietjes, buiten de deur.