Ga voor groots: geef je interieur een nieuwe look!

Ben jij toe aan een nieuwe look in huis? Denk groots! Grote meubels brengen meer rust en ruimte dan je misschien zou verwachten. Maar er is nog een manier: grootse pronkstukken, grootse patronen, een grootse persoonlijkheid ….. Wees niet bang voor opvallende meubels en muren in je interieur. Ze maken je huis echt en eigen.

Groots & minder

Grote meubels geven visueel rust in huis, alleen als dan ook echt mínder meubels in huis hebt. Volbouwen is nooit goed en met grote meubels kom je in de praktijk al gauw op minder meubels uit: dat betekent minder informatie om te verwerken, dus meer rust.

Groots & een kleine ruimte

Sla jij de afdeling ‘grote meubels’ in de interieurwinkel standaard over, omdat je klein woont? Niet nodig. Ook in een kleine ruimte kunnen grote meubels positief uitpakken: je voorkomt zo een poppenkastgevoel. Je woonruimte lijkt er minder rommelig door en ís dat waarschijnlijk ook: je hebt immers meer opbergruimte met grote kasten!

Groots & opvallend

Een meubel hoeft niet letterlijk groot te zijn, om groots te lijken. Er is namelijk ook “groots” in de zin van opvallend! Met een artistieke salontafel in alle kleuren, of een vitrinekast in de vorm van een Engelse telefooncel, krijgt je interieur een echte persoonlijkheid. Het kan ook een stapje minder met bijvoorbeeld meubels in een klassieke, koninklijke stijl.

Groots & functioneel

Vanuit diezelfde gedachte kun je ook een functioneel meubelstuk groots maken, zodat je er meer plezier van hebt. Denk aan een dressoir met opvallende deuren, een grote buffetkast met glazen deuren of maak van een klein kastje een echte blikvanger.

Groots & visuele manipulatie

Benadruk, zeker in een kleine ruimte, bepaalde aspecten van je woonkamer door slim om te gaan met visueel perspectief. Laat bijvoorbeeld de kasten helemaal tot aan het plafond lopen om een gevoel van hoogte te geven. En heb je een brede bank? Zet die dan tegen de breedste muur in de kamer om de kamer groter te laten lijken.

Groots & daglicht

Een andere manier om groots te denken is door zoveel mogelijk daglicht binnen te laten: daar lijkt je woonruimte groter van. Natuurlijk heb je niet altijd de mogelijkheid een twee-meter-hoog raam in te bouwen, maar met raamdecoratie kun je ook al veel doen. Als je niet zoveel raam hebt kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor dunne luxaflex of gordijnen die je goed aan de kant kunt schuiven, dan een vouwgordijn dat als het opgevouwen is een deel van je raam bedekt!

Groots & kleur

Tot slot: voor een nieuwe look én persoonlijkheid in je interieur ga je aan de slag met kleur. Ook daarmee kun je een groots effect creëren. Okergeel is bijvoorbeeld een opvallende, warme kleur die je vanaf de muur echt tegemoet springt: dat geeft je woonkamer karakter. Maar ook met opvallende kleuraccenten zoals rood of goud kun je een groots gevoel oproepen in je interieur.