De velvet trend

Als we kijken naar de interieurtrends van 2020, dan zien we dat de velvet trend ook nog zeker terugkomt. Het brengt veel sfeer, warmte én comfort. In deze blog vertellen we je er meer over en laten we zien op welke manieren je velvet in jouw huis kunt stylen.  

 Velvet

Velvet, oftewel velours of fluweel, wordt op diverse manieren toegepast tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan de mode, maar ook zeker in verschillende interieurstijlen. Het geeft een zacht en luxe gevoel. Maar hoe kun je dit in jouw huis terug laten komen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een leuk sierkussen of een poef. Je kunt het zelfs laten terugkomen in je gordijnen. Genoeg opties dus!  

Comfort

Zoals we de blog al begonnen brengt het ook veel comfort met zich mee. Doordat het zo heerlijk zacht aan voelt, maar ook doordat je er bijvoorbeeld comfortabel op kan zitten als het gaat om een poef, bank of stoel. Comfort in je interieur is ontzettend belangrijk. Dit kan ook gaan om het gebruiksgemak in je huis: waar zet je je meubels neer? Wat zijn praktische onderdelen voor jouw huis? Heb je voldoende zitplekken in je huis of mis je nog opbergruimte? Comfort is veel meer dan alleen het zitcomfort. Kijk eens kritisch naar jouw woning en ontdek waar jij nog meer uit kan halen als het gaat om comfort.  

Handige tips voor jouw huis!

Laten we eens terug gaan naar wat jij kan doen voor meer comfort in jouw huis. Leuke velvet sierkussens op de bank doen al een hoop. Maar misschien wil jij nog meer doen om ervoor te zorgen dat je volledig kunt genieten van jouw woning. Onze tip: bekijk het per ruimte en ga hiermee aan de slag. Een poef in de woonkamer, een velvet fauteuil in je slaapkamer en bijvoorbeeld mooie velvet eetkamerstoelen voor de eethoek!   Een voorbeeld van een mooie velvet eetkamerstoel is de Florentino. De combinatie van velvet en metaal maakt dat het een mooie, chique stoel is waarmee je eindeloos kunt combineren. Wat erg goed past bij de velvet trend is om verschillende kleuren samen te stylen. Okergeel, grijs, groen, blauw… Kies jouw favoriete kleuren bij elkaar en maak er een mooi geheel ervan. Wil jij ook voor verschillende kleuren gaan als het gaat om de eetkamerstoelen? Zorg dan voor een rustige eetkamertafel en maak het verder niet te druk. Op deze manier hou je alles echt in balans. Een andere tip is om af te wisselen met stoelen! Zet je de eetkamerstoelen eerst aan de eethoek, maar wil je op een gegeven moment toch een paar andere stoelen in een heel nieuw design bij? Zet je huidige eetkamerstoelen dan in een setje van twee op bijvoorbeeld je slaapkamer. Laat jij de velvet trend dit jaar ook terugkomen in je interieur? Of had je dit al in jouw huis gestyled? Wij zijn erg benieuwd. Deel jouw foto op social media: tag ons en gebruik #prontowonen.