De kleur groen in het interieur

Groen in huis… ik hou er van. Het geeft je interieur meer sfeer en een unieke uitstraling. Dat kan op verschillende manieren: meubels, accessoires, planten, een muur groen verven... In deze blog gaan we kijken naar wat groen met jouw interieur kan doen én hoe je deze mooie kleur kunt toepassen in jouw interieur.

Wat is het effect van de kleur groen in je interieur?

Om te beginnen ben ik eerst eens gaan kijken naar wat groen eigenlijk met ons doet. Deze kleur staat voor vernieuwing en natuur. Het is een vredige kleur en geeft een gevoel van tevredenheid. Er zijn veel verschillende tinten en dat maakt ook dat deze kleur veel mogelijkheden biedt. Een rustige basiskleur of juist een opvallende tint. Als je aan de kleur groen denkt, kun je ook denken aan een duurzaam interieur. Een ontwikkeling die we steeds meer zien terugkomen.

Hoe pas je groen toe?

Ben jij ook een fan van groen? Dan is het super tof om een wand in je woonkamer of slaapkamer groen te verven. Er zijn veel verschillende soorten groen. Denk hierbij aan mintgroen, kikkergroen, grasgroen, smaragdgroen en meer. Als je het liefst een rustige uitstraling wilt behouden, dan zou ik eerder voor een lichte mintgroene tint gaan. Wil je een opvallende muur creëren? Dan is een opvallend groene kleur juist een aanrader. Naast het verven van een muur kun je ook op andere manieren groen in je huis toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een aantal groene planten en creëer zo een botanische sfeer. Of wat dacht je van een grote houtenplaat die je met een groene print behangt? Dit kun je overal neerzetten (en dus ook zo weer weghalen ;-))!Meubels en accessoires

My favorite: deze stoere groene banken. Je ziet direct een mooie combinatie: de banken, fauteuil, kast… Het past allemaal heel mooi bij elkaar. De fauteuil is misschien dan niet groen, maar er ligt wel een groen kussen op. Ook heel leuk! Mooie combinatie én het geeft een frisse uitstraling. De onderstaande bank is ook erg mooi in combinatie met een houten meubel. Doordat de bank een donkere kleur heeft licht het de ruimte weer iets op door de houten salontafel. Prachtig!Ook ben ik helemaal verliefd op deze mooie fauteuil (en de kleur - love it). Je kunt zelf bepalen of je het bij rustige kleuren houdt of dat je er bijvoorbeeld leuke, gekleurde kussens in legt. Het fijne aan deze groene kleur is dat het in elk seizoen kan. Winter, herfst, lente of de zomer: het staat allemaal! Leuke tip: Leg er in de winter een mooi dekentje overheen om het helemaal af te maken.Eigenlijk kun je dus meerdere fauteuils, banken, accessoires en planten goed met elkaar combineren. Bekijk onderstaande foto maar eens. Eigenlijk zie je hier alles terugkomen!Finishing touch! Heb jij een lege muur en wil je iets nieuws? Verf de muur in een groentint die jij mooi vindt en maak het helemaal af met twee wandplanken. Hier kun je leuke persoonlijke spullen op zetten én natuurlijk plantjes!

Hou jij ook zo van groen in jouw interieur? En hoe combineer jij de kleur groen in je huis? Ik ben benieuwd! Liefs.