Breng het voorjaar in huis

Heb je ook zo genoten de afgelopen dagen van het prachtige weer? Voor velen doet het zonnetje wonderen en krijgen we niet alleen zin om lekker veel buiten te vertoeven maar ook om ons interieur weer in zomerse sferen te brengen. Wij geven je een paar tips om het voorjaar in huis te brengen.

Een frisse voorjaarsschoonmaak

Niets is lekkerder dan op een zonnige ochtend alle ramen en deuren open te gooien en je huis eens lekker te verwennen met een frisse voorjaarsschoonmaak. Gooi de hoezen van de kussens eens in de was zodat ze weer heerlijk fris ruiken, geef de badkamer een lekkere sopbeurt en haal een dweil over de vloer. Binnen no time is jouw huis weer fris en fruitig en kan je aan de slag met de onderstaande tips.

Planten en bloemen

Vind jij dat ook altijd zo leuk, even naar het tuincentrum en je wagentje vol met de mooiste nieuwe potjes, bloemen en planten te zetten. De tuincentra staan boordevol met accessoires voor je groene vrienden in de mooiste lentekleuren. Zet een paar gekleurde potjes bij elkaar met wat groene plantjes en je creeert jouw eigen urban jungle. Heb je niets met planten omdat je ze altijd maar weer vergeet dan kan je tegenwoordig ook de mooiste kunstplanten kopen. Niet te onderscheiden van echt en je hebt er geen groene vingers voor nodig. Ook leuk voor in de badkamer!

Kruidenplantjes in de keuken

Verse kruiden zijn niet alleen heerlijk om mee te koken, ze ruiken ook nog eens hartstikke lekker en staan superleuk wanneer je ze bijvoorbeeld in rotan mandjes op je aanrecht of vensterbank plaatst. Maar ook buiten doen rotan manden het ontzettend goed, ze geven een heel natuurlijke look aan je tuin en combineren prachtig met groene planten.

Nieuwe muur

Je kamer geef je al snel een hele andere look met een nieuwe muur! Natuurlijk is het niet de bedoeling om een hele nieuwe muur te plaatsen maar je bestaande muur een opfrisser te geven. Dat kan met een fris kleurtje op de muur of een zomers behangetje. Wil je het minder rigoureus aanpakken dan doet ook een nieuw schilderij of andere wanddecoratie vaak ook al wonderen.

Stylen met accessoires

Wil je een lentekleurtje in je interieur brengen dan kan je dit ook heel goed doen met woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld eens aan nieuwe kussens of vervang van je bestaande kussens eens de hoesjes. Koop wat leuke potjes en vaasjes in een echte lentekleur zoals lichtgroen of blauw of kies voor een paar mooie kaarsen op een dienblad op tafel in vrolijke ton sur ton kleuren. En vergeet de slaapkamer niet! Een nieuw dekbedovertrek geeft alweer een hele andere sfeer aan je slaapkamer en wat is er fijner dan slapen onder de print van jonge lammetjes of vrolijke weidebloemen.