Boekenkast of stellingkast, lekker industrieel

Meubelen van beton, metaal, hout en ga zo maar door. De industriële stijl is al een hele tijd populair en dat zal zeker nog even blijven. Je kunt deze meubelen namelijk makkelijk combineren met andere stijlen. In deze blog lees je alles over de mooiste industriële boekenkasten en stellingkasten. Let’s begin!   Als ik op zoek ga naar een nieuw meubel, bijvoorbeeld een kast, vind ik het belangrijk dat het goed past in mijn interieur. Daarnaast kijk ik ook altijd naar het design: is dit tijdloos en heb ik er nog lang plezier van? Maar wanneer is een kast nou eigenlijk tijdloos? Een tijdloos design betekent dat je de kast bij verschillende interieurstijlen kunt matchen. Kies voor een materiaal dat je op veel verschillende manieren kunt toepassen. Hout is hiervan een goed voorbeeld. Het past perfect bij een industrieel interieur, maar sluit ook mooi aan bij een landelijke stijl. En, wie weet verplaats je de kast die eerst in de woonkamer stond, later naar de slaapkamer. Wel zo fijn als dat deze daar ook goed past!

Wat is een must voor een kast?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe kast moet je met een aantal dingen rekening houden. Kijk allereerst naar de ruimte. Gaat het om de woon- of slaapkamer? Dit kan de keuze namelijk zeker beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk dat een kast genoeg opbergruimte heeft, zodat je er leuke woonaccessoires in kunt zetten. Tip: kies voor een kast met voldoende planken! Ook is het leuk om eens te kijken naar de huidige trends. Zoals ik al zei is de industriële stijl erg populair en vooral als het gaat om kasten. Deze onderstaande kast heeft mooie houten planken met een metalen omranding. Super mooi! Wat vind jij? tips-om-je-huis-scandinavisch-te-stylen-alpa-sfeer Een oplossing voor kleinere ruimtes is een smalle kast. Door in de hoogte te werken laat je een ruimte groter ogen, dus dat zou ik zeker aanhouden. Een kast, zoals hieronder, is wat smaller en past goed in bijvoorbeeld een kleinere slaapkamer. Heb je juist een grotere (slaap)kamer? Zet er dan twee naast elkaar. Dit geeft een speelse uitstraling! Extra handig: je hebt alsnog bij deze kast voldoende ruimte om leuke woonaccessoires neer te zetten. Win-win! tips-om-je-huis-scandinavisch-te-stylen-atrio_alpa-sfeer (2)

Show jouw mooiste accessoires

Hoe leuk is het om jouw mooiste spullen te laten zien in jouw interieur. Een kast moet dienen als opbergplek, maar zeg eens eerlijk: het moet er ook wel mooi uitzien, toch? ;-). Deze kast staat prachtig in een landelijk huis vol met houten meubels en balken. Doordat het hout terugkomt in de kast wordt het interieur één geheel. Zet leuke souvenirs, foto’s en planten op de kast. Wissel af en toe af zodat het speels blijft. Zo raak je minder snel uitgekeken op je interieur. tips-om-je-huis-scandinavisch-te-stylen-atrio_alpa-sfeer Combineer leuke woonaccessoires met elkaar, zoals kussens en beelden bijvoorbeeld. Zie jij deze kast ook al pronken in jouw huis? tips-om-je-huis-scandinavisch-te-stylen-atrio_sirocco-sfeer

Ga mee met het seizoen

Zoals ik net al vertelde is het leuk om jouw mooiste accessoires te laten zien in de kast. Om een beetje af te wisselen kun je af en toe de spullen verplaatsen. Daarnaast is het ook leuk om een aantal accessoires te kopen in de kleuren van het seizoen. Denk hierbij aan heerlijke geurkaarsen, bloemen, en een mooi servies. Nu tijdens de herfst is het leuk om vooral warme kleuren te gebruiken, zoals bruin of rood. Komt het volgende seizoen eraan? Sla deze spullen dan op en bewaar het voor volgend jaar! Heel duurzaam ;-). tips-om-je-huis-scandinavisch-te-stylen-atrio-sfeer Ben jij ook gek op industriële kasten? En hoe style jij een kast in huis? Liefs.