Binnenkijken in een industrieel modern interieur

Er zijn echt ontzettend veel interieurstijlen: landelijk, vintage, industrieel, modern, botanisch… en ga zo maar door. Toch zie je dat tegenwoordig veel interieurstijlen met elkaar worden gecombineerd. Eigenlijk kiest bijna niemand meer voor één interieurstijl. Extra leuk om eens te gaan kijken hoe je twee interieurstijlen met elkaar combineert. Wij gingen binnenkijken bij het interieur van @mariscavschaik. Een industrieel, modern interieur die wij graag met jullie willen delen!

Industrieel vs. modern

Om te beginnen is het denk ik goed om eens te kijken naar beide stijlen. Een industrieel interieur kenmerkt zich voornamelijk door een stoere, robuuste uitstraling. Denk aan een lederen bank, een stamboom eettafel met metalen poten, een gave brickwall… Een echte stoere vibe dus. De moderne stijl neigt meer naar een strakkere uitstraling. Rechte lijnen en vormen, neutrale kleuren en een ietwat rustige look. Deze twee stijlen kun je perfect combineren. Waarom? Juist omdat het twee uiterste zijn, kun je de elementen bij elkaar terug laten komen. Ik zal je er meer over vertellen.

Hoe zorg je voor de juiste combinatie?

Bij beide interieurstijlen worden bijvoorbeeld verschillende materialen gebruikt. Door deze materialen te combineren zorg je ervoor dat je twee interieurstijlen met elkaar mixt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande foto. Zoals je kunt zien past deze bank hier perfect. Het is een strakke bank, maar wel een stoere uitstraling. Zo zie je de beide interieurstijlen, modern en industrieel, goed terugkomen.

binnenkijken-bij-mensen-thuis-pronto-hoekbank-baricci Foto: @mariscavschaik

De juiste combinatie kun je ook creëren door te kijken naar de verschillende kamers van een huis. De woonkamer gelukt? Check - op naar de volgende kamer. Misschien heb je een vrij moderne keuken: hoogglans wit en strak. Kies dan voor stoere barkrukken die je aan je kookeiland kan zetten of een robuuste eettafel met opnieuw weer strakke stoelen. Per ruimte in je huis kan het namelijk ook enorm verschillen. De ene keer zul je het meer terug laten komen in de meubelen en de andere keer meer in de woonaccessoires.

Op de foto’s in deze blog zie je gelijk een mooie combinatie van de industriële en moderne stijl. De foto’s zijn van @mariscavschaik en hebben een prachtige uitstraling! De stalen deur zorgt ook echt voor een blikvanger en staat goed in combinatie met de bank en de woonaccessoires.

binnenkijken-bij-mensen-thuis-pronto-hoekbank-baricci (1) Foto: @mariscavschaik

De woonaccessoires kunnen namelijk ook een hoop doen. Als je zelf naar één interieurstijl neigt, bijvoorbeeld modern, dan is het de kunst om eens te beginnen met het kijken naar woonaccessoires en daarbij juist te kiezen voor een andere stijl. Kies voor metalen windlichten en zet deze eens op je keukentafel. Je zult gelijk zien dat je op een eenvoudige wijze een stoere uitstraling kan creëren aan je moderne interieur.

binnenkijken-bij-mensen-thuis-pronto-hoekbank-baricci (8) Foto: @mariscavschaik

Als het gaat om meubelen kun je verschillende opties gaan uitvoeren. Een nieuwe bank, salontafels, eettafel, fauteuil… Het is natuurlijk ook maar net waar jij naar op zoek bent! Kijk ook eens goed wat eventueel aan vervanging toe is en zie dat als start om jouw interieur te verfrissen.

Binnenkijken in een industrieel modern interieur… Wat vind jij van deze combinatie?

binnenkijken-bij-mensen-thuis-pronto-hoekbank-baricci (5)