Aan de perfecte kersttafel

Het is begin december, nog een week of 4 en dan is het weer kerst. We worden al aardig in de kerststemming gebracht wanneer we een bezoekje aan een tuincentrum brengen. Ook in de supermarkten zien we steeds meer lekkernijen verschijnen waarmee we onze kersttafel rijkelijk kunnen vullen. Het lijkt misschien nog een beetje vroeg maar een goede voorbereiding is essentieel willen we straks het perfecte kerstdiner kunnen presenteren. Wij geven je een paar tips voor de perfecte kersttafel.

Kies een stijl

Het aankleden van de kersttafel begint natuurlijk met de basis en in de basis bepaal jij de kleur en de sfeer die jouw kersttafel moet uitstralen. Hier kun je ontzettend veel variaties in bedenken. Ga je voor goud, groen of traditioneel rood of verras je jouw gasten met een onverwachte kleur zoals paars. We kunnen ons voorstellen dat het niet gemakkelijk is om op voorhand een stijl of kleurstelling te bepalen. Gelukkig is daar Pinterest! Zoek maar eens op kersttafel, of voor een nog breder aanbod aan inspiratie zoeken op de Engelse variant 'Christmas table' en je krijgt duizenden foto's met prachtig gestylde tafels waar er ongetwijfeld een paar tussen zitten waar jouw kerst hart sneller van gaat kloppen.

Ga je op chique of doe maar gewoon?

Wil je je gasten verrassen met een over de top chique gedekte kersttafel en serveer jij hierbij een 6 gangen diner? Zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de etiquette. Je dient je dan aan bepaalde regels te houden zoals bijvoorbeeld het stapelen van de borden voor de diverse gangen of het bestek van binnen naar buiten neer te leggen. Heb je geen idee hoe de etiquette regels luiden vraag dan Google om advies. Is dit voor jou allemaal veel te ingewikkeld dan kan je natuurlijk al deze regels aan je laars lappen en gaan voor een ongedwongen gezellige sfeer.

Durf eens wat anders dan anders

Natuurlijk kennen we allemaal wel die speciale kerst tafelkleden in oneindig veel kleuren en met de meest vrolijke kerst prints of speciale kerst tafellopers en placemats. Maar je kunt het dit jaar ook eens een keer over een hele andere boeg gooien. Wat dacht je van een green and natural tafelsetting. Je ziet ze overal tegenwoordig, van die boomstammetjes die je kunt gebruiken als onderzetter. De grotere varianten staan ook ontzettend leuk onder de borden op de kersttafel. Ze geven een hele natuurlijke sfeer en gecombineerd met wat groene takjes heb jij ineens een hele originele kersttafel.