Eetkamertafel

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 358

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 358

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Eetkamertafel

De eetkamertafel is voor veel mensen het centrale meubel in het huis. Hier wordt ontbeten, de krant gelezen, thee gedronken en bij het avondeten de dag doorgenomen. De eetkamertafel is daarom een van de belangrijkste en meest sfeerbepalende meubels in het huis.

Voor veel mensen is de aanschaf van een nieuwe eetkamertafel één keer in de tien jaar een flinke investering. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over alle eisen die je stelt aan een eetkamertafel. Welke vorm moet de eetkamertafel hebben? Wat voor type materiaal past in jouw huis? Welk formaat eetkamertafel is mooi? Wat zijn de juiste eetkamerstoelen bij de eetkamertafel?

 

Houten eetkamertafels

Bij Pronto Wonen hebben we een groot aanbod houten eetkamertafels. Door de natuurlijke look van het materiaal zorgt een houten eetkamertafel voor een warme sfeer in de kamer. Bovendien is hout tijdloos en heel eenvoudig te combineren met allerlei kleuren en materialen eetkamerstoelen.

 

Hoe groot moet de eetkamertafel zijn?

Voor het bepalen van het formaat van de eetkamertafel zijn er twee belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden: de ruimte waar die komt te staan en het aantal personen dat aan tafel moet kunnen zitten. Wij hebben een paar handige tips.

Houd voor het bepalen van de plek van de eetkamertafel rekening met de ruimte voor de stoelen. Zorg ervoor dat je de stoel in elk geval 65 centimeter naar achteren kan schuiven. Als je de ruimte wilt hebben om rond de tafel te kunnen lopen, reken er dan nog eens 60 centimeter bij.

Elk groot gezin heeft een grote eetkamertafel nodig. Ook als je vaak vrienden of familie over de vloer krijgt, is het handig om daar met de keuze voor je eetkamertafel rekening mee te houden. Om te bepalen hoe groot de eetkamertafel moet zijn, kun je uitgaan van 70 centimeter per persoon. Zo heeft iedereen genoeg ruimte.

 

Wat is de juiste vorm van de eetkamertafel?

Rond, rechthoekig, ovaal of vierkant? Ook bij het bepalen van de vorm van de eetkamertafel sta je voor genoeg keuzes. Elk type eetkamertafel heeft zo zijn voordelen. De rechthoekige eetkamertafel is nog altijd het meest populair vanwege de praktische vorm. Richting de muur of juist prominent in de kamer; met een rechthoekige eetkamertafel kan je alle kanten op en schuif je gemakkelijk extra stoelen aan.

Ronde eettafels winnen steeds meer aan populariteit. Daarmee richt je jouw eethoek op een gezellige manier in en in zowel kleine als grote kamers geldt dat je met een ronde tafel de ruimte optimaal kan benutten. Heb je kinderen? Dan ben je met een ronde tafel ook af van gevaarlijke tafelhoeken. Wil je liever een afwijkende eetkamertafel? Met een ovale eetkamertafel haal je een eyecatcher in huis. Ideaal voor kleine ruimtes en heel geschikt om eenvoudig extra stoelen aan te schuiven.

  

Stoelen bij eetkamertafel

De stoelen bij de eetkamertafel zijn minstens zo belangrijk voor de sfeer in de kamer als de tafel zelf. Bij Pronto Wonen hebben we een daarom een uitgebreid aanbod van bijpassende eetkamerstoelen.

Je bent altijd welkom om in één van onze winkels alle eetkamertafels en stoelen rustig te bekijken en te testen. Onze deskundige verkopers staan voor u klaar om u eventueel te adviseren bij het maken van de juiste keuze.